Олигархията само сменя маската


Олигархията само сменя маската


В България премина етап от изборите без избор. Някой дори се възприемат за победители, но това определено не е българския народа, трудовите хора. Дълго очакваната и така нужна промяна е подменена с оперетни генералски арии, умело дирижиране от "господарите" олигарси.

Структурата на държавният бюджет се запазва непроменена до 2019 година. Високи непреки данъци върху потреблението, нарастване на обедняването и експлоатацията, колапс на пазара, непосилен бюрократичен апарат. Създаване на дългова криза.

Запазване на политическата система и мястото на БСП като химера на крайно дясна партия по дела с леви лозунги. Продължаване на мутризацията на политическия живот (та Радев е частен кандидат на Гергов, Дъбов и Овчаров). Отсъствието на реална алтернатива в политическия живот.

България запазва своето колониално положение с крешящо висок износ на национално богатство. Наличието на боеспособна чужда армия на територията се разширява. Външната политика отново ще е слугуване на НАТО и войнствените му цели във свят на нов империализъм.

Обществото ще продължи, съществуването си в шок и обществена шизофрения с подменени ценности и загубен път.

Битката за спасяването на България предстои. Тя може да бъде само на българския народ срещу крадците олигарси. Борба за освобождаване на труда. Борба за достойнство, лично, обществено, национално. Въпреки силния натиск и саботаж от слугите на олигархията, трябва и ще се изгради народно движение за промяна, справедливост и обновяване.

Силата не е на генералите, тя е в нас обикновените хора!

Петър Загорлиев

Популярни публикации от този блог

Балада за комуниста – Веселин Андреев

Тихият дон – филм 1957-58 год.

Песни за една страна – Испанска хроника