Разтърсващата история на Костадинка Кунева

Невероятната истинска история на българката Костадинка Кунева, която се изправя срещу сериозни нарушения на правата на работничките в Гърция и едва не загубва живота си заради това, е разказана в  новия документален филм „Нейната изповед“. Датата на премиерата в кино „Люмиер“ не е избрана случайно – Денят на жената, 8 март е подходящ повод да се покаже завладяващия документален филм, който е своеобразен поклон пред женската воля, сила на характера и свободолюбив дух.


„Нейната изповед” е дело на режисьора Иван Ничев, сценарият е на Татяна Гранитова и Юрий Дачев, а музиката на Стефан Димитров и Пламен Велинов. Националният дворец на културата и CINEMASCOPE са копродуценти на филма.



„Нейната изповед” проследява историята на нашумялата от медиите българка, работничка в Гърция, която с всеотдайната си защита на чистачите става лидер на синдикатите в Атина. Дори след атентата срещу нея (в лицето ѝ е хвърлена киселина, която засяга и вътрешните й органи), при който тя едва оцелява, Костадинка Кунева не спира да се бори за правата на работниците и след 38 операции, през 2014 г. е избрана от над 300 000 гърци за техен представител в Европейския парламент.


Филмът е деликатен прочит на трагедията, смирение пред болката, укротяване на агресията в човешкото и чисто майчинско желание за справедливост и повече бъдеще за децата ни.

Популярни публикации от този блог

Балада за комуниста – Веселин Андреев

Песни за една страна – Испанска хроника

Христо Ясенов - три стихотворения