Временното споразумение с Еврогрупата: първа стъпка да се сложи край на строгите икономии в Европа

Списъкът с реформи на правителството на СИРИЗА беше приет този вторник от Еврогрупата. Борбата за демокрация и против строгите икономии в Европа е далеч от своя край, но това временно споразумение е много важна първа стъпка. Гръцкото правителство спечели време, за да реализира своята програма, най-вече в хуманитарната част, борбата с корупцията и данъчните измами. Нищо не е неизменно, нито пазарната диктатура или тази на немското правителство, нито политиката на строги икономии.

Цялата Партия на европейската левица е солидарна с гръцкия народ и неговото правителство, което се радва на масова подкрепа от над 80%. Ние подкрепяме прогресивните реформи на правителството на Ципрас в Гърция, както и борбата за по-солидарна и демократична Европа. Ние продължаваме работа си заедно с нашите приятели от цяла Европа срещу строгите икономии и за преучредяване на Европа, като организираме специално първият Европейския форум на алтернативите, които ще се проведе в Париж на 30-ти и 31-ви май.

Европейска лява партия, 25.02.2015г.
http://www.transform-network.net/blog/blog-2015/news/detail/Blog/bridging-agreement-at-the-eurogroup-a-first-step-to-put-an-end-to-austerity-in-europe.html

Популярни публикации от този блог

Балада за комуниста – Веселин Андреев

Българи воювали в редовете на съветската армия – втора част

Горящото сърце на Данко – Максим Горки